Onze medewerkers

Het Expertisebureau Online Kindermisbruik houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van (online) seksueel misbruik en uitbuiting van minderjarigen. Naast een kennisbank heeft de stichting verschillende programma’s die hieraan bijdragen: Het Meldpunt Kinderporno, Helpwanted.nl, Stop it Now! Collega’s werken bij deze verschillende programma’s en in ondersteunde taken. Om privacyredenen stellen wij een slechts een aantal van onze collega’s aan u voor.

Arda Gerkens

Arda Gerkens geeft als directeur bestuurder leiding aan het EOKM. Zij heeft zich als Tweede Kamerlid en woordvoerder ICT van 2002 tot 2010 ingezet voor verbetering van de opsporing en bestrijding van (online) seksueel kindermisbruik. Naast haar werk bij het EOKM is Arda Lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal voor de SP.

Simone Belt

Simone Belt is inhoudelijk voorlichtingsmedewerker bij de EOKM-programmagroep Helpwanted.nl. Tevens geeft zij advies via de chat en de telefoon aan slachtoffers.

Belt is seksuologe en is actief bij de organisatie Sekspret.

Ellen Janssen

Ellen Janssen werkt als Forensisch Psycholoog & Teambegeleider bij Stop it Now!.

Janssen rondde in 2014 de master Klinische Forensisch Psychologie af aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend werkte zij bij Arkin (FACT-team volwassen en FACT-team forensisch jeugd), FPC de Kijvelanden en FPA Roosenburg. Sinds 2016 is Janssen werkzaam als forensisch psycholoog bij Stop it Now!

Bij Stop it Now! doet zij o.a. telefonische hulpverlening, lotgenotengroepbegeleiding, teamcoördinatie en -coaching, het schrijven van beleids-, subsidie en innovatievoorstellen en houdt zij zich bezig met de communicatie met onder andere de media.