Helpwanted.nl in Zapp over zaak Danny D. en grooming

Helpwanted.nl vertelt in een uitzending van Zapp Weekjournaal wat je kunt doen tegen grooming, naar aanleiding van de rechtszaak tegen Danny D., die vorig jaar een 13-jarig meisje lokte en misbruikte.

Begin november deed de rechtbank uitspraak in de zaak tegen Danny D. Hij had contact met de 13-jarige Lisa, die in juli 2015 weg liep van de camping waar zij met haar ouders verbleef. Ze werd pas 5 dagen later terug gevonden in een bus. Danny D. is onder meer schuldig bevonden aan het lokken en seksueel misbruiken van Lisa. Daarnaast heeft hij ook 15 meisjes aangespoord seksuele handelingen voor de webcam te plegen. Hij deed zich online voor als een jongen van 14 en onderhield contact met meer dan 300 meisjes. Danny D. is veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging .

Het Zapp Weekjournaal besteedde aandacht aan deze zaak en bezocht Helpwanted.nl om meer te weten te komen over grooming. Grooming is het online benaderen van een minderjarige om uiteindelijk seksueel misbruikĀ  te plegen. In de uitzending legt een medewerker van Helpwanted.nl uit hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van grooming.

Bekijk de uitzending hier.