Helpwanted.nl blij met nieuwe tool Facebook tegen verspreiding naaktfoto’s

Vandaag kondigt Facebook een nieuwe tool aan die voorkomt dat intieme foto’s, die zonder toestemming worden verspreid, opnieuw op Facebook, Messenger en Instagram worden geplaatst. Helpwanted.nl vraagt al lange tijd aandacht voor dit probleem en is erg blij met de nieuwe aanpak van Facebook.

Wanneer een foto gerapporteerd wordt aan Facebook, bekijkt Facebook de melding en verwijdert de foto als deze tegen hun richtlijnen ingaat. Via photo-matching technology worden pogingen om de foto opnieuw op één van de platformen te delen gedwarsboomd. De verspreider ontvangt tevens een waarschuwing van Facebook.

Lees hier meer: https://newsroom.fb.com/news/2017/04/using-technology-to-protect-intimate-images-and-help-build-a-safe-community/

Helpwanted.nl ontvangt regelmatig meldingen van jongeren wiens naaktfoto telkens opnieuw onder verschillende accounts online wordt gezet. Doorgaans melden ze het bij Facebook of Instagram en worden de foto’s snel verwijderd. Maar met een paar simpele handelingen staat de foto opnieuw online onder een ander account. Heel vervelend! Vanaf nu is dit gelukkig niet meer mogelijk. Helpwanted.nl heeft hier lange tijd voor gelobbyd en we zijn dan ook bijzonder blij dat Facebook aan onze wens gehoor heeft gegeven.