27 november: thema-avond Online Veiligheid voor ouders

Voor alle Amsterdamse ouders: op 27 november organiseert Helpwanted.nl een thema-avond over Online Veiligheid in Pakhuis de Zwijger van 19:30 tot 21:30. Komt u ook?

Om heldere afspraken te maken over het telefoon- of internetgebruik van je puberende kind, is het goed om als ouder te weten wat er allemaal speelt. Dat kan lastig zijn, omdat jongeren niet altijd zin hebben om deze wereld met hun ouders te delen. Wij bieden daarom de thema-avond over online veiligheid aan: een interactieve avond over het online leven van de jongere van nu. Toepasbaar en een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind.

Deze ouderavond maakt deel uit van de Actieweek Online Veiligheid die Helpwanted.nl samen met de Gemeente Amsterdam organiseert om Amsterdamse jongeren en hun ouders voor te lichten over onderwerpen als sexting, grooming en mediaopvoeding. De acteurs van Theatergroep Playback zetten een aantal spannende scenes uit een normaal gezinsleven neer met herkenbare opvoedingsdilemma’s rond het gebruik van (sociale) media en internet. Er zal gebruik gemaakt worden van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

Aansluitend op de interactieve voorstelling zal er een paneldiscussie zijn met experts op het gebied van mediaopvoeding.

 

Aanmelden

Wij vragen ouders om zich aan te melden door een email te sturen naar helpwanted@helpwanted.nl met daarin vermelding van naam, telefoonnummer, met hoeveel personen men denkt te komen en de school van de kinderen. Er zijn geen kosten aan verbonden en introducés zijn welkom.